1 Kasım 2018
Haberler
2. Sınıflarımız Nilay Yılmaz ile Atölye Çalışmasındaydı

2. Sınıflarımız Nilay Yılmaz ile Atölye Çalışmasındaydı

26 Ekim Cuma günü 2. sınıf öğrencilerimiz  Çocuk Kitapları Yazarı Nilay Yılmaz ile atölye çalışmasında bir araya geldi.  Taşların üzerine renkli kalemlerle diledikleri bir figürü çizen öğrencilerimiz o taşlar dile gelseydi neler anlatabileceğini  hayal ettiler. Hikaye yazmanın ve masal anlatmanın hayal gücüyle olan bağlantısını kavradılar. Taşları yan yana getirerek ve içinde mutlaka her taşın üzerindeki figürün geçtiği hikayeler anlattılar.

Yazar Nilay Yılmaz çocuklara masal yazma yöntemleri hakkında ipuçları verdi. “Masallar ana kahramanın dilinden anlatılır.  O masalı bir de masaldaki diğer kahramanlar anlatsaydı nasıl anlatırdı diye düşünüp denemeler yapmanızı öneririm.” dedi. Öğrencilere çok okumalarını tavsiye eden  Yılmaz, “İyi yazmak ve iyi okumak sizi her zaman o işte çok iyi bir yere getirir. Yazan ve iyi kitap okuyan biri aslında hangi işi yapıyorsa, çok iyi yapacaktır.  Kitapları hiç terk etmeyin.” diye konuştu.

Görsel sanatlar atölyesinde gerçekleşen etkinlikte öğrencilerimiz yazara büyük keyif alarak okudukları  “Zeno ve Mondo Dalgalarla Dans Eden Kurbağalar” kitabını da  imzalattılar.



Etiketler