9 Mayıs 2017
Ata’yı Anma Yarımada Doğa Yürüyüşü

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerimiz, MEV Doğa Sporları Kulübü ve istekli öğrencilerimizin katılımıyla 5-6-7 Mayıs tarihlerinde Ata’yı Anma Yarımada Doğa Yürüyüşü ile başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ve Ofroad 35, Kano Diyarı kanucularının da destek verdiği etkinlikte öğrencilerimiz Beden Eğitimi Öğretmenleri Özgür Pehlivan ve Sinem Akın rehberliğinde üç gün Çeşme Zeytinler, Söğütlük ve Urla Papaz Koyu güzergahında yürüdüler. İkmal yapmanın güçlüğü nedeniyle katılımcı sayısının sınırlı tutulduğu yürüyüşe katılan 9 öğrenci tüm okulu temsil etti. 5 ve 6 Mayıs akşamı belirlenen güzergahta kamp kuran öğrenciler, sabah yürüyüşe devam ettiler. Oldukça güç bir parkur olarak tanımlanan alanda ilk kez bir öğrenci grubu bu kadar uzun soluklu bir yürüyüşü gerçekleştirmiş oldu. Etkinliğin son noktası Urla Papaz Koyunda Ofroad 35 ve Kano Diyarı kanocularıyla buluşuldu. Öğrenciler, Atatürk pankartı açtılar.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü olarak kabul ettiği ve Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı sayacağımız 19 Mayıs’ı Türk gençliğine emanet eden Ata’nın emanetine sahip çıktığını gösteren öğrenciler, okullarında neredeyse bir ay boyunca farklı etkinlikler kutlanacak bayrama güzel ve anlamlı bir başlangıç yaptılar.