12 Eylül 2022
Yeni Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Zilini Çaldık

Uzun yaz tatilinin ardından öğrencilerimize kavuşmanın mutluluğunu yaşadığımız yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde MEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Temel törenlerimize katılarak velisi, çalışanı, öğretmeni ve öğrencisiyle yaşadığımız tatlı heyecana ortak oldu.

İlk tören, Anadolu ve Fen Lisesi ile Ortaokul öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin katılımıyla 09.30’da lise tören alanında, ikinci tören ise ilkokul öğrenci, öğretmen ve velilerimizin yoğun katılımıyla saat 10.00’da ilkokul tören alanında düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Tülay Yazgan, İlkokul Ortaokul Müdürü ve Koordinatör Müdür Murat Zorluer, öğrencilerle birlikte Atatürk büstüne saygı çelengi sundular.

Sunumunu Türkçe Öğretmeni Melis Çerçi ’nin yaptığı ilk törende açış konuşmasın Okul Koordinatör Müdürü Murat Zorluer yaptı. Konuşmasında çağın ihtiyaçlarına yanıt vermek için okulda birçok yenilikler yaptıklarını belirterek öğrenci ve velilere şöyle seslendi: “Sevgili öğrencilerim her zaman olduğu gibi bugünde, yarında, Büyük Önder ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda ilerlemeyi ve bize emanet ettiği Cumhuriyeti korumayı ve yüceltmeyi unutmayacaksınız. Canla başla çalışmaya devam edeceksiniz. Sizlere çok güvendiğimizi ve ülkemizin sizlere çok ihtiyacı olduğunu sakın unutmayın. Bu amaçla çıktığımız yolda bizlere her zaman maddi manevi çok büyük destekleri olan Milli Eğitim Vakfının değerli yöneticilerine çok saygın yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum. 2022-2023 eğitim öğretim yılının hepimiz için sağlıklı ve başarılı geçmesini diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

Protokol konuşmasını MEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Temel yaptı. 2022-2023 eğitim öğretim yılının MEV Koleji Özel Okulları ve ülkemizdeki tüm okullar için; huzurlu, sağlıklı, çağdaş bir eğitim ortamında başarılı ve verimli geçmesini yürekten dileyerek tüm yönetici, öğretmen, personelin ve öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılını kutladı.

Ülkemizde nitelikli eğitimin öncüsü olma misyonuna kararlılıkla devam eden Vakfımızın bu misyon çerçevesinde gerçekleştirdiği hizmet ve çalışmaları neticesinde kamuoyunda oluşan güvenle kurduğu MEV Koleji Okullarında Büyük Önder Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emaret ettiği gençlerimizi O’nun ilke ve hedefleri doğrultusunda yetiştirme sorumluluğunu yerine getirmeye devam edeceğini belirtti.

Öğrencilerimizin 2022 LGS ve YKS başarılarının paylaşıldığı törende ilk ders konuşmasını okulumuz mezunu olup okulumuzda Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak görev yapan Özge Kaygusuzer yaptı. Bir zamanlar aynı sıralarda öğrenciyken şimdi Atatürk’ün yolundan gidecek nice nesiller yetişmek için MEV Koleji çatısı altında görev yapan bir öğretmen olmaktan duyduğu mutluluğu ve gurur ifade etti. Törende geçtiğimiz haftalarda “Teknofest Karadeniz Festivali”nin lise seviyesi “Engelsiz Yaşam Teknolojileri” kategorisinde Türkiye birinciliğini getiren Fen Lisesi 12-A sınıfı öğrencimiz Damla İncebıyık ve Bilgisayar Öğretmenimiz Müge Tufan’dan oluşan “SafeTouch” takımımızın başarısı kutlandı. Tören ortaokul öğrencilerimizin dans gösterisi ile sona erdi.

İkinci tören saat 10.00’da başladı. İlkokul bahçesini dolduran veli ve minik öğrencilerin heyecanı bir başkaydı. Sunumunu Sınıf Öğretmenimiz Şebnem Şenol’un yaptığı tören saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı. Atatürk büstüne çelenk sunuldu. Minikler kendileri için hazırlanmış sıralarında sınıf öğretmenlerinin gözetiminde Okul Müdürleri Murat Zorluer ve MEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Temel’in günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını dinlediler. 4. sınıf öğrencisi Batuhan Erdoğan Nazcan 1. sınıf öğrencilerimize MEV Ailesine “Hoş geldin” çiçeği verdi.

İlkokul dans grubumuzun muhteşem gösterisi ile devam eden tören, Müzik Zümresi öğretmenlerimizin birbirinden güzel parçaları öğrencilerimizle birlikte coşkuyla seslendirmesiyle son buldu.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni Sunumu için tıklayınız.