28 Eylül 2021
Yazar Yunus Bekir Yurdakul ile Anadilimiz Üzerine Söyleştik

Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında Yazar Bekir Yurdakul ile “Dilimiz Üzerine” konulu söyleşide buluştuk. 27 Eylül 2021 tarihinde konferans salonumuzda 6. ve 9. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla iki ayrı oturumda gerçekleşen söyleşide Yurdakul, akıcı üslubuyla anadilimizi konuşurken ve yazarken özenli olmanın gerekliliği üzerinde durdu.

Gerek yazımda, noktalama işaretlerinin kullanımında gerekse konuşurken uymamız gereken iki basit ve önemli kuraldan söz etti. Bunlardan ilki yerli yerindelikti. Diğeri ise kelimenin Türkçe karşılığı varken yabancısını kullanmamamız gerektiğiydi. Yurdakul, “Annemizden öğrendiğimiz en kıymetli şey anadilimizdir. Toplumumuzu binlerce yıl öncesinden geleceğe taşıyacak hazinemize, annelerimize yani en kıymetlilerimize gösterdiğimiz saygıyı ve özeni göstermeliyiz. Düş kurmak ve düşünmek için de dilimiz gereklidir. Dilinden uzağa düşmüş biri bunu yapamaz. Okuyan insan düşünür, düşünen insan soru sorar ve sürünün koyunu olmaz. İyi bir dille konuşmak mutlu olmak için de gereklidir. Hayatın her yerinde incelikler var. Bu inceliklerin en yoğunu da dilimizde var. Anadilinizle, edebiyatla yolculuğununuz hiç bitmesin.” dedi.

Söyleşinin sonunda öğrencilerimizin sorularına yanıt veren Yurdakul’a günün anısına plaket ve kitap hediye edildi.