14 Ocak 2020
Yaramazlığın da Yaratıcı Olanı Makbul

Öğrencilerimiz kitaplarını okudukları yazarlarla tanışıyor. Türkçe Zümremiz tarafından yazar söyleşileri etkinlikleri kapsamında planlanan söyleşide  6. sınıf öğrencilerimiz 13 Ocak Pazartesi günü zevkle okudukları “Yaratıcı Yaramazlık” kitabının yazarı Nilay Yılmaz ile buluştu.

Yaramazlık kelimesi üzerine öğrencilerin düşüncelerini alan Yılmaz, başkalarını mutsuz eden hep birlikte eğlenmemizi mümkün kılmayan yaramazlıklar yerine harflerle, kelimelerle nasıl yaramazlık yapılabileceğini gösterdi.

Çeşitli yönergelerle ve tanımladığı cümlelere uygun en yaramaz kelimeleri öğrencilerimize buldurmaya çalışan Yılmaz, duygu ve düşüncelerimizi aktarmanın önemli bir aracı olarak kullandığımız yazılarımızı yazarken nasıl daha yaratıcı olabileceğimiz konusunda ipuçları verdi.

Söyleşi sonunda öğrencilerimiz için kitabını imzalayan yazara teşekkür belgesini ve Ege Orman Vakfı fidan bağış kartını Türkçe Zümre Başkanı İkbal Arslaner verdi.