17 Mayıs 2021
URFODU 17. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’ndan Fen Lisemize 9 Altın Madalya

Ural Federal Bölgesi Öğretmen Evi -Rusya Federasyonu’nun düzenlediği URFODU 17. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’nda 6 öğrencilerimiz farklı branşlarda 9 altın madalya almaya hak kazandı.

Yarışma, öğrencilerin yaratıcılıklarını, bilim araştırma faaliyetlerine ilgisini ortaya çıkartmayı ve geliştirmeyi, kültürler arası iletişim alanını zenginleştirmeyi, öğrencilerin sahip oldukları temel bilgi ve yeteneklerinin alanları geliştirmeyi amaçlıyor.  Uluslararası düzeyde yoğun katılımın olduğu yarışmada öğrencilerimiz Kimya, Fizik, İngilizce ve Matematik alanlarında elde ettikleri başarıyla bizleri gururlandırdılar.

Fen lisesi 11. sınıf öğrencimizin katıldığı  yarışmada Büşra Öztürk, Kimya, İngilizce ve Matematik alanlarında; Başar Temiz ve Tolga Toker, Fizik ve Matematik alanlarında; Tamay Varol, Can Men ve Eray Türk de Fizik alanında altın madalya almaya hak kazandılar. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.