27 Ekim 2021
United Nations Day

Lise Yabancı Diller Zümremiz tarafından hazırlanan “United Nations Day” etkinliği İngilizce derslerimizde gerçekleştirildi. MEV MUN Kulübü öğrencilerimizin katkılarıyla oluşturulan sunuda, Birleşmiş Milletlerin uluslararası barış ve güvenliğin korunması, sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesi, insan haklarının güvence altına alınmasını içeren yüce bir insanlık vizyonunu gerçeğe dönüştürmek amacıyla 24 Ekim 1945 tarihinde kurulduğu belirtildi.  Dünyanın dört bir yanında insanların yaşamında iz bırakan çalışmaları sonucu kuruluşunda Türkiye’nin de dahil olduğu 51 ülke ile başlayan BM’nin üye sayısının 193’e ulaştığına dikkat çekildi. Sununun ardından öğrencilerimiz, Birleşmiş Milletlerin dünya çapındaki fonksiyonu, tarihçesi ve kuruluş amacı ilgili sorulardan oluşan İngilizce bilgi yarışmasına katılarak hem eğitici hem de eğlenceli bir çalışmada yer aldılar.