19 Mart 2018
“Unifying the World: Advocating and Promoting the Peace”

10-13 Mart tarihlerinde Koç Okullarında düzenlenen “Unifying the World: Advocating and Promoting the Peace” konulu JMUN Konferansına  kulüp öğrencilerimiz Rüzgar Avcı, Ece Ekşisu, Adasu Karahan, Alara Urunga, Azra Demirtaş, Bahattin Kürşad Koçak, Doğa Karakulak, Efe Uğuz, Elif Şanlıtürk, Gül Sıla Top, İbrahim Eren Erdoğan, Melisa Bıçakçı, Nazlı Ekin Külah, Nazlı Kurt, Nehir Ataman, ve Nehir Çiçekdağ İngilizce Öğretmenleri Nükhet Özen ve Burcu Erpınar rehberliğinde katıldılar.

Öğrencilerimiz, görevlendirildikleri ülkeleri temsilen komitelerindeki konuları tartıştılar.  6 ve 7. sınıflardan oluşan takımımız komitelerde ve özel komitelerde kendilerine verilen üç ayrı ajanda konusuyla ilgili hazırlıklarını paylaştılar.  Bu konularla ilgili çıkarılan kararlarda söz sahibi oldular. Genel kurulda sunulan bu kararlar oylanarak, kabul edildi.  Öğrencilerimiz genel kurullarda da kürsüye çıkarak bu kararlar hakkındaki görüşlerini tüm kurulla paylaştılar.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 500’e yakın öğrencinin katıldığı bu konferansta, terörist eylemlere karşı uluslararası gizli servislere verilen fon, silahsızlanma, Sahara Projesinin desteklenmesi, Golan Tepeleri sorunu, silahlı droneların durumu tartışıldı.

JMUN Konferansı kapsamında öğrencilerimiz özel komiteler olarak kabul edilen Advisory Panel, ICJ ve ECOSOC komitelerinde de okulumuzu başarıyla temsil ederek övgü topladılar.