23 Nisan 2022
Turizm Haftası İl Törenine Ev Sahipliği Yaptık

Toplumda turizm bilincini yaygınlaştırmak ve geliştirmek amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” okulumuz ev sahipliğinde düzenlenen bir programla 22 Nisan Cuma günü kutlandı.

Okulumuz ile birlikte Güzelbahçe İMKB Okulları sorumluluğunda gerçekleşen törene Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çevik de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Dokuz Eylül Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeşim Koba yaptı. Koba, konuşmasında ilimizin ve yarımada özelinde Güzelbahçe ilçesinin turizm potansiyeline değindi. Sürdürülebilirlik temelinde olmasına özel önem vererek ilçemizin “Tarladan Sofraya”, “Tarladan Okula” ya da “Deniz Ürünleri”, Eğitim” gibi tematik alanlarda boy gösterebileceğini, festivaller, fuarlar ve kamplara ev sahipliği yapabileceğinin altını çizdi.  Koba, “En önemlisi de  yaşadığımız coğrafyanın topografik yapısı, çevre estetiği, arkeolojik alanları, endemik bitki çeşitliliği, gastronomi ve daha pek çok alanda sunduğu zenginliğinin farkında olmalı ve bu zenginliğimizi sürdürülebilirlik temelinde ele alıp turizm anlamında değer yaratabilmeliyiz.” dedi.

Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar verdiği değerli bilgiler için Doç. Dr. Yeşim Koba’ya teşekkür ederek çiçek ve fidan dikim sertifikası takdim etti. İMKB öğrencileri “Güzelbahçe’ye Niçin Gelmeliyiz?” adlı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Okulumuz öğrencilerinin görev aldığı ülkemizin sınırları içinde kalan Birleşmiş Milletler UNESCO Kültür Mirası olarak tanınmış önemli alanlar ile ilgili bilgilerin aktarıldığı şiirsel sunuma eşlik eden türkülerle bezenmiş “Yedi İklimin Nefesi Anadolu’nun Sesi” adlı sunum, büyük beğeni topladı.

Öğrencilerimizin seslendirdiği her türkü, farklı yörelerimizin güzel iklimini taşıdı salonumuza… Kah hüzünlendi dinleyenler, kah içlerindeki coşkuya engel olamayıp halay çektiler. Öğrencilerimizin bu anlamlı sunumu, bereketli toprakları, insani değerleriyle Anadolu’nun her karışının ne büyük bir zenginliğe ev sahipliği yaptığını, bu topraklarda doğup büyüyenlerin  sadece zenginliği değil, büyük bir sorumluluğu da miras olarak devraldığını düşündürdü.

Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar,  dinleyenleri zengin Anadolu sofrasına kulak misafiri yapan güzel sesleriyle ve anlamlı sunumlarıyla izleyenlerden tam not alan öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tek tek tebrik etti.