14 Ocak 2022
Temel: “Sürekli Kurumsal Gelişim Hedefimizden Taviz Yok”

MEV Merkez Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Temel, 13 Ocak 2022 tarihinde okul konferans salonumuzda düzenlenen toplantıda öğretmenlerimizle bir araya geldi. Milli Eğitim Vakfının özel okulculukta örnek okul olma misyonuna uygun olarak açtığı ve faaliyetini sürdürdüğü MEV Okullarında okul, öğrenci ve öğretmen başarısı ile mutluluğunun temel alındığını vurgulayan Temel, John Dewey’in “Okul ne ise öğretmen odur, öğretmen ne ise toplum odur.” sözüne atıf yaparak toplum mimarı olan öğretmenlerimizin görev ve sorumluluklarının ne denli ağır ve önemli olduğunun altını çizdi.

Temel, “İyi insan, iyi yurttaş ve iyi üretici sıfatlarını taşıyan yeni nesiller yetiştirmek için birincil başvuru kaynağımız, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’dur. Bu kanunun özel ve genel amaçları ile 14 temel ilkesi biz eğitimcilere doğru yolu gösterir. Okullarımızda bu amaç ve ilkelerden ayrılmadan iyi ve kaliteli eğitimin adresi olmaya devam edeceğiz. Okullarımızda öğretmenlerimizin bilgi ve deneyim paylaşımlarına fırsatlar yaratarak öğrenme ortamlarımızı çoğaltıyoruz. Okul Gelişim Projemiz ile sürekli kurumsal gelişim hedefimizden taviz vermeden ilerliyoruz. Eğitim – öğretim çalışmalarının yanı sıra bir okulda paydaşların memnuniyetini sağlayacak tüm destek hizmetlerimizde de aynı gelişim hedefini koruyor ve gözetiyoruz.” dedi. Ülkemizi geleceğe taşıyacak yeni nesilleri yetiştirmek için var gücüyle çalışan idareci ve öğretmenlerimize teşekkür etti.