Okul Öncesi Zümremiz çevresine duyarlı, bilinçli nesiller yetiştirmek için eğitim programı içinde yer alan “Bitkiler ve Geri Dönüşüm” temasını birbirinden farklı etkinliklerle tamamladı. Minikler önce okul bahçesinde bitikleri, ağaçları, toprağı büyüteçle gözlemlediler. Bir bitkinin büyümesi için nelere ihtiyacı olduğunu, nasıl büyüdüğünü, toprağın neyi geri dönüştürdüğünü neyi dönüştüremediğini incelediler. Sınıf içi etkinliklerinde fasulye çimlendirme deneyi yaptılar. Fasulye tanesinin çimlenip büyürken geçirdiği evreleri her gün gözlemleyerek değişiklikleri hazırladıkları gözlem tablosuna çizdiler. Teraryum çalışması yaparak bir bitkiyi nasıl dikebiliriz konusunda bilgi sahibi oldular. Sorumluluk çalışması kapsamında bitkilerinin bakımını üstlendiler.
Tema kapsamında işledikleri diğer önemli konu ise geri dönüşümdü. Geri dönüşüm konusunda çocuklarımızın ne kadar hassas olduğunu görmek bizleri çok mutlu etti. Yaparak yaşayarak öğrenmeleri adına sınıflarımızda oluşturduğumuz geri dönüşüm kutularını da aktif olarak kullandılar. Geri dönüşüm kutusunda biriken atık renkli kağıtlarını kullanarak tohum kartları oluşturduk.
Toprak ve topraktaki canlılarla ilgili gözlemlerin ardından “Soso’nun Kompost” kitabını öğretmenlerinin sesinden dinleyen minikler kitapta geçen kompost etkinliğini gerçekleştirdiler. Toprakta yaşayan ve toprağa çok faydalı olan solucanlarla ilgili zihin haritasını tamamladılar. Etkinliklerimizin bu dünyada yaşayan tüm canlılara saygı duyan onların yaşam hakkını koruyan nesiller yetiştirme amacımıza hizmet ettiğini biliyoruz.