11 Mayıs 2022
Okudukları Edebi Metinleri “Üst Okur Etkinliği”nde Başarıyla Sundular

Türk Dili ve Edebiyatı Zümremiz tarafından 10 Mayıs 2022 Salı günü okulumuz konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, lise öğrencilerimiz yaptıkları sunumlarla üst okur kavramını zihinlerde somutlaştırdılar. Öğrencilerimiz okudukları edebi metinleri yazarıyla dönemle ve siyasi-sosyal olaylarla ilişki kurarak eserlerde keşfettikleri örtük iletileri, alımlamaları ve alt metinleri akranlarıyla paylaştılar. Gençlerimiz, gerçek bir okumanın nasıl yapılması gerektiğinin birbirinden güzel örneklerini sundular. Etkinlik kapsamında Anadolu ve Fen Lisesi 9, 10. ve 11. sınıf öğrencilerimizin tamamı okudukları kitapları Türk Dili ve Edebiyatı derslerinde arkadaşlarına tanıttılar.

Sunum yapan öğrencilerimiz: Arda Aygörmüş – “Dünyasızlar”, İrem Sezgin – “Veronika Ölmek İstiyor”, Beril Deniz Gültekin – “Nietzsche Ağladığında”, Aybars Uyar – “Dostoyevski”, Çınar Kızılkan “Otostopçunun Galaksi Rehberi”