Öğretmenlerimiz “2. Ara Tatil Mesleki Çalışma Programı” kapsamında “Artikülasyon ve Fonokolojik Bozukluklar”, “Referans Mektubu Yazım Atölyesi”, “Kaygısız Beyin” konulu çevrim içi seminerlere katıldılar.
11 Nisan 2022 Pazartesi günü gerçekleşen “Artikülasyon ve Fonokolojik Bozukluklar” konulu seminerde Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Uzmanları Tülin Çağlar ve Ebru Çelik öğretmenlerimize işitme ve konuşma gelişim evreleri ile konuşma bozuklukları ile ilgili bilgiler verdiler. Seslerin henüz anne karnındayken işitme gelişimi ile hayatımıza girdiğini belirten konuşma bozukluklarında yaşın önemli bir ölçüt olduğunu belirten uzmanlar, “En zor ve geç oturan ‘r’ sesidir. Tüm seslerin net bir şekilde kullanımı 6 yaş civarında tamamlanıyor. Konuşma bozukluklarında en önemli nokta erken fark etmektir. Ne kadar erken fark edilirse yapılacak terapilerle yanlış kullanımın yerleşmesine izin verilmeyeceğinden hızlı bir şekilde sesin doğru kullanımı sağlanacaktır.” dediler.
Yurt dışı eğitimi almak isteyen öğrencilerin kabul aşamasında edinmesi gereken önemli evraklardan biri de referans mektubudur. Öğrencilerimize bu konuda yol gösterici olmaları ve doğru bilgi vermeleri adına Anadolu ve Fen Lisesi öğretmenlerimize “Referans Mektubu Yazım Atölyesi” konulu çevrim içi seminer verildi. 11 Nisan 2022 Pazartesi günü Education USA Temsilcisi Güldenur Collins tarafından verilen seminerde öğrencilerimizin kabul süreçlerine destek olmak amacıyla referans mektubu yazmanın incelikleri konusunda öğretmenlerimiz bilgilendirildi. Sunumda referans mektubu yazarken kullanılabilecek anahtar kelimeler, içerik özellikleri, dikkat edilmesi gereken kurallar üzerinde duruldu. Örnek referans mektupları üzerinde yapılan çalışmanın ardından sunum sona erdi.
12 Nisan 2022 Salı günü tüm öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleşen “Kaygısız Beyin” konulu çevrim içi seminerde Rehberlik Öğretmenimiz Zeynep Altınkuşlar, kaygı ve korku duygularıyla baş etmenin yolları konusunda bilgi verdi.
“Kendini severek, düzenli spor yaparak, sağlıklı beslenerek, sağlıklı iletişim kurabileceğimiz bir çevrede yaşayarak, var olan koşullarımızı pozitife göre düzenleyerek kaygısız bir beyin yaratmak mümkün.” diyen Altınkuşlar, psikolojik sağlamlığımızı arttırarak kendimizi ruhsal açıdan daha sağlıklı hissedebileceğimizi ve bizi hasta edecek endişelerden kurtulabileceğimizi dile getirdi. Ne zaman destek alınabileceği konusunda da önemli bilgiler paylaştı.