15 Kasım 2022
Öğrencilerimize Diyabet, Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Konulu Konferans Verildi

Anadolu ve Fen Lisesi 9. ve 10. sınıf öğrencilerimize 11 Kasım 2022 tarihinde  Diyetisyen Nihan Arpacı tarafından  “Diyabet, Sağlıklı Yaşam ve Beslenme” konulu bir konferans verildi. Anadolu ve Fen Lisesi Sosyal Dayanışma ve Engellilere Destek Kulübü Öğretmenleri İlknur Saç ve Nefise Karhan tarafından planlanan konferansta öğrencilerimiz okul çağında diyabet teşhisi konulmuş öğrencilerin yaşadığı zorlukları öğrenme ve empati kurma olanağı buldular. Konferansta, öğrencilerimize sağlıklı beslenmenin önemi, sağlıklı olabilmek için uzak durulması gereken yiyecekler hakkında bilgi verildi.  Okul çağında kahvaltı yapmanın önemine vurgu yapan Arpacı, yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra su tüketiminin ve spor yapmanın da çok değerli olduğunun altını çizdi. Arpacı’ya verdiği değerli bilgilerinden dolayı teşekkür belgesini İngilizce zümre öğretmenlerimiz ile Koor. Psikolojik Danışmanızı Nazan Eryürek verdi.