1 Mayıs 2022
Öğrencilerimiz Köstem Zeytinyağı Müzesini Ziyaret Etti

Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerimiz, mucizevi meyve zeytin ve onun meyve suyu zeytinyağıyla ilgili her şeyin yer aldığı Köstem Zeytinyağı Müzesini gezdiler. Dünyadaki 26 zeytinyağı müzesinden biri olan ve 5 bin metrekarelik bir alan üzerine M.Ö. 6. yüzyıla ait, Klozemenai’deki dünyaca ünlü zeytinyağı işliğinin bire bir aynısının kurulduğu müzede  granitten andezit taşına, kayrak taşından buharlı sisteme kadar ez, parçala, beklet, ayrıştır yöntemiyle elde edilen zeytinyağının serüveni üretim süreciyle sergileniyor.

27 Nisan 2022 tarihinde düzenlenen gezide öğrencilerimiz yetkililerden zeytinin ağaçlardan yılın hangi zamanında ve hangi yöntemlerle toplanarak soframıza yağ olarak ulaşma serüvenini yetkililerden dinlediler.