6 Mayıs 2022
Mesleki Kurgular Günü

11. ve 12. sınıf öğrencilerimizin katılım gösterdiği Rehberlik Servisi tarafından planlanan çevrim içi “Mesleki Kurgular Günü” etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerimiz aktif çalışma hayatı içinde yer alan meslek mensupları ile buluşarak ilgilendikleri meslekleri yakından tanıma fırsatı buldular. Etkinliğe MEV Koleji mezunlarımızın yanı sıra mezunumuz olup şu an belli başlı üniversitelerde öğrenciliğini sürdüren mezunlarımız da katılım gösterdi. Mezunlarımız,  öğrencilerimizin seçmeyi planladıkları üniversitelerin ve bölümlerin olanakları hakkında  neleri dikkate almaları  gerektiği üzerinde durdular.  Okudukları bölümlerin olmazsa olmazları üzerinde durarak üniversite yaşamlarından, YKS hazırlık ve tercih süreçleri hakkında örnekler vererek, bir akran dayanışması sergilediler. Öğrencilerimize ışık tuttular.

Tanıtımda yer alan üniversite ve meslekler şöyleydi:

• İEÜ Tıp Fakültesi
  • DEÜ Tıp Fakültesi