19 Kasım 2018
Matematik Hayatın Kendisidir

Lise Matematik Zümresi öğretmenleri Zehra Keçeci ve İlkay İlaslan rehberliğinde Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi İrem Karabudak’ın  hazırlayıp sunduğu “Matematik ve Yaşam -Atatürk’ün Geometriye Katkıları” konulu sunum, Anadolu ve Fen Lisesi 9. sınıf öğrencilerimiz tarafından beğeniyle izlendi.

Öğrenciyken Matematik dersine ilgisi ve sonrasında Fransızca’dan çevirdiği eserlerle yeni bir Geometri kitabı yazdığından söz edilen sunumda Ata’mızın  boyut, uzay, yüzey, düzey, çap, yarı çap, yay, çember, teğet, açı, üçgen, dörtgen, oran, orantı, eşit, toplam, artı, eksi gibi kavramları Türkçe’ye kazandırdığı anlatıldı.

Matematiğin hayatımızın her alanında karşımıza çıktığından uygulanmadığı bir alanın neredeyse bulunmadığından söz edildi. Biyoloji, tıp, ekonomi, coğrafya, görsel sanatlar, müzik, bilgisayar ve bilgisayar teknolojileri, sosyal medya ve nöro marketing gibi bir çok alanda Matematik biliminin kendini gösterdiğine değinildi.  Matematiği anlamak için özel bir beyin yapısına sahip olunması gerekmediği vurgulandı. “Ben Matematiği yapamıyorum. Benim için çok zor.” gibi ifadeleri kullanan öğrencilerin ya da kişilerin Matematiğin büyülü dünyasını keşfedememesi nedeniyle bu tür ifadeler kullandıklarının altı çizildi.  Çok izlenen Matematik ile ilgili TV programlarından söyleşi alıntılarının da yapıldığı sunumu öğrenciler büyük bir ilgiyle izledi.