12 Mayıs 2022
LGS Yaklaşırken

LGS’ye günler kala öğrencimizi destekleyecek tutumları hatırlamak ve kaygıyla baş etme stratejilerimizi gözden geçirmek amacıyla 8. sınıf velilerimize 10 Mayıs 2022 Salı günü Rehber Öğretmenimiz Cansu Baran tarafından çevrim içi olarak “LGS Yaklaşırken” konulu seminer verildi.

Öğrencilerimizin yaşayabileceği duygu durumlarına yönelik olarak paylaşımda bulunulan seminerde öğrencilerimizin konu çalışmalarını tamamlamış, sınav stratejilerini oturtmuş ve sınava yönelik kaygı duygusuyla baş etmeye yönelik düşünüyor olmaları gerektiği vurgulandı. Bu süreçte velilerimizin çocuklara destek olması için öncelikle doğal, samimi bir iletişim içinde olmaları gerektiği üzerinde duruldu. Çocukların anne babalarının verecekleri güvence yerine, anlaşılarak saygı duyulmaya ihtiyaçları olduğu belirtildi. Yeterlilik ve yetersizliklerine saygı duyan, onları dinleyen ve anlayan anne baba tutumunun destekleyici olacağı vurgulandı. Anne babalara çocuklarının endişelerine yönelik onlarla konuşan sınav anında endişelendiğinde neler yapabileceğini bilmesine yardımcı olacak acil durum eylem planını birlikte hazırlayabileceklerinin yararlı olacağı anlatıldı. Velilerimizin sorularına yanıt verildi.