8 Kasım 2018
Kızılay’ın Yaptığı Çalışmaları Tanıttılar

Kızılay  Kulübü öğrencilerimiz, kan bağışının önemini vurgulamak ve Türk Kızılayı’nın yaptığı hizmetler konusunda arkadaşlarını bilinçlendirmek amacıyla Danışman Öğretmenleri Tuncay Özvural, İlknur Saç ve Nefise Karhan rehberliğinde önemli bir etkinliğe imza attılar.

Urla Kızılay Derneği Şubesi işbirliği ile 7 Kasım tarihinde gerçekleşen etkinliğe Kızılay Urla Şube Başkanı Nurgül Saltık da katıldı. Etkinlikte okulumuz ikinci katında Urla’da yaşayan mağdur kadın ve annelerin yapmış oldukları el ürünleri satışa sunuldu. Satıştan elde edilen gelir Kızılay’a bağışlandı.

Aynı etkinlik kapsamında okul bahçesine Kızılay afet çadırı kuruldu. Türk Kızılay Ege Bölge Afet Yönetim Merkezinden gelen yetkililer öğrencilerimiz, ülkemizde yaşanacak olası bir afet durumunda Kızılay’ın hangi olanaklarla insanların yanında olduğunu öğrendi. 2013 yılında oluşturulan  Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde Türk Kızılay’ına beslenme hizmet grubu ana çözüm ortağı olarak sorumluluk verildiğini zor zamanlarda Kızılay’ın  insanlara sıcak çay, çorba ve üç öğün yemek hizmeti verdiğini, afetzedelere geçici barınma üniteleri çadırların tahsis edildiği, bunun yanı sıra  özellikle son zamanlarda göç ve mülteci sorunlarına müdahalede önemli hizmetleri olduğu anlatıldı. 9. sınıflarımız öğretmenleri rehberliğinde yetkililerden bilgi aldıktan sonra barınma çadırlarını incelediler.