Ortaokul öğrencilerimiz, 10 Kasım Atatürk’ü Anma haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ‘İçimizden Biri Atatürk’ konulu sunumu soluksuz izlediler.
Türkçe Zümresi tarafından düzenlenen etkinlikte, şimdiye kadar verdiği sayısız konferansla Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini akıcı bir üslupla öğrencilere aktaran araştırmacı yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı, öğrencilerimizle buluştu.
Konferansta dünya dönemi liderleri arasından 21. yüzyıla geçebilen tek lider olan Mustafa Kemal Atatürk’ün devlet adamı, asker, sanatçı, başöğretmen, doğa gönüllüsü ve kültür adamı kimliklerinden örnekler veren Kalıpçı, “Atatürk’ü anmaktan anlamaya doğru adım atamadığımız sürece onun yaptıklarını korumakta ve yüceltmekte zorluklar yaşayacağız.” dedi.
Atatürk’ü doğru anlama ve anlatma konusunda öğretmenlere çok büyük bir görev düştüğünü belirten İlknur Güntürkün Kalıpçı’nın yeni çıkan “Çocukluk Ne Güzel Şey” adlı kitabı konferansa katılan öğrencilerimize dağıtıldı. Kalıpçı, Atatürk’ün çocuk sevgisi ve çocuklara verdiği önemi, çocukluğunda Atatürk’le tanışma şansını yakalamış kişilerin hatıralarından örneklendirerek aktarmış. “Bu kitabı okuyanlar Ata’mızın vatan kadar değerli bulduğu çocuklarımızın üzerine titrememiz gerektiğini anlayacaklar.” diyerek basılmış halini henüz gördüğü yeni kitabının heyecanını ilk öğrencilerimizle paylaşmış oldu.