20 Aralık 2017
JMUN Konferansından Önemli Kazanımlarla Döndüler

14-15-16-17 Aralık 2017 tarihlerinde İstanbul Hisar Okullarında düzenlenen “Confronting Extremism” konulu konferansa İngilizce Öğretmenleri Nükhet Özen ve Burcu Erpınar rehberliğinde katılan öğrencilerimiz görevlerini başarıyla yerine getirdiler.

Siber Güvenlik, Eğitim, Sağlık, Sürdürülebilirlik, Gençlik ve Kentleşme komitelerinde Kazakistan delegesi olarak görev yapan Simay İşleyen, Nehir Kayaalp, Emir Semoğlu, Bahaddin Kürşad Koçak, İrem Karabulut ve Zeynep İlaslan komitelerde yaptıkları başarılı sunumları, münazara yetenekleri ve İngilizce bilgileri ile  karar yazma gruplarının ana temsilcisi olarak görev yaptılar. Aynı kararlar genel kuruldan geçerken de destekleyici ve eleştiren konuşmalar yaparak oylamada önemli rol oynadılardır.

Bunun yanı sıra, “Security Council”- Güvenlik Konseyinde yer alan Demir Mc Alister Yazıcı ve Bora Genç de komitelerinde en iyi ikinci delege seçilmiş ve komitedeki katkıları için diğer delegeler ve Chair’dan övgü aldılar. “Human Rights Council”- İnsan Hakları Komitesinde yer alan Sinecan Vural da Fransa’yı temsil etti. Komiteye fark yaratan sunmuyla katkıda bulundu.

Tüm öğrencilerimizin grup çalışması, dil ve münazara yeteneği, ikna edebilme, lobicilik, zamanı iyi kullanabilme, dünya meselelerinde farkındalık yaratarak vizyonlarını geliştirmesini sağlayan bu konferanslarda elde ettikleri becerilerin eşsiz kazanımlar olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.