İyiliğin Meşalesi Millî Eğitim Vakfı 41 Yaşında

Varlığıyla Türk millî eğitimine önemli katkılar sağlayan Millî Eğitim Vakfımızın 41. kuruluş yıl dönümü, 18 Şubat 2022 Cuma günü okulumuzda düzenlenen törenle kutlandı.

Okul idarecilerimiz, öğretmen ve öğrencilerimizin katıldığı töreni Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ayşe Bıçakçı sundu. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından Millî Eğitim Vakfımızın kuruluşundan bu yana eğitim alanında yaptığı önemli hizmetlerin anlatıldığı tanıtım filmi izlendi.

Törenin açış konuşmasını yapan Koordinatör Müdürümüz Murat Zorluer, “Omuzlarında Anadolu’nun yüzlerce yıllık dayanışma kültürünün sorumluluğunu taşıyan Vakfımızın, kurulduğu 19 Şubat 1981 tarihinden bugüne kadar ne denli önemli hizmetlere imza attığını birlikte izledik. Yaptırdığı okullar ve öğretmenevleriyle, verdiği burslarla, yaşadığımız tüm doğal afetlerde insanlarımızın yardımına koşan ilk sivil toplum örgütlerinden olma şerefiyle Vakfımız, her türlü övgüyü hak ediyor. MEV Koleji Özel Güzelbahçe Okulları yöneticileri, öğretmenleri ve çalışanları olarak bizler de bu köklü yapının bir parçası olmaktan büyük mutluluk gurur ve duyuyoruz. Bu vesileyle Vakfımızın ebediyete intikal eden yönetici ve personeli ile bağışçılarına Allah’tan rahmet diliyor, görevi başında olan Milli Eğitim Vakfımızın Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerine, bağışçılarına ve çalışanlarına  şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Törende 8. sınıf öğrencimiz, Lâl Uzluer, “BiziMEVimiz” adlı şiirini, Anadolu Lisesi öğrencimiz Elif Özlem de “41.Yıl” başlıklı kompozisyonunu izleyicilerle paylaştı. Beden Eğitimi Zümre Başkanı Mine Bedre yönetiminde çalışmalarını sürdüren Anadolu Lisesi öğrencilerimizin vals gösteri büyük beğeni aldı.

Okulumuz öğrencilerini kapsayan “Benim Okulum Benim Değerlerim” konulu resim yarışması ile “İyiliğin Meşalesi Millî Eğitim Vakfı” konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında Vakfımıza ve okulumuza dair duygularını resimleriyle, şiir ve kompozisyonlarıyla dile getiren 27 öğrencimiz, başarı belgeleri ve kitap hediye çekleri ile ödüllendirildi.

Öğrencilerimize ödüllerini Koordinatör Müdürümüz Murat Zorluer, Anadolu ve Fen Lisesi Müdürümüz Tülay Yazgan, Müdür Başyardımcımız Tuna Boztaş ile Müdürü Yardımcılarımız Derya Aksakal, Gürsel Demir ve Yunus Otaklı verdi.

Tören, ortaokul öğrencilerimizin mini ukulele konseri ve ilkokul öğrencilerinden oluşan koronun Müzik Öğretmeni Seher Öztürk eşliğinde seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar ve MEV Marşı ile sona erdi.

Vakfımızın kuruluşunun 41. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimiz:

İlkokul “Benim Okulum, Benim Değerlerim” temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz:

Birinciler: Belis Su Geyikipek / 4C  –  Ece Kurtbaş / 3A

İkinciler: Duru Özgönül / 4A – Didem Şule Varol / 4E

Üçüncüler: Selin Ada Cavlak / 2A  –   Zeynep Eğilmez / 2B

Ortaokul “Benim Okulum, Benim Değerlerim” temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz:

Birinciler: Zeynep Demirel / 7A  – Elâ Derin Sağlıkoğlu / 5B

İkinciler: Ezo Omay / 5D  – Onur Mert Akıncı / 7E

Üçüncüler: Hanzade Yılmaz / 5E – İlkyaz Tuncel / 7D

Anadolu Lisesi “Benim Okulum, Benim Değerlerim” temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz:

Birinci: Eylül Kongurtay / 11C

İkincisi: Merve Gül  / 10C