16 Haziran 2021
İnsanoğlunun Vandal Yüzüne Sanatla Ayna Tutuldu

Anadolu ve Fen Lisesi 9 ve 10. sınıf  öğrencilerimiz ile ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz,  14 Haziran Pazartesi günü Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melek Şahan Nalbantoğlu tarafından verilen çevrim içi  “Çevreci  Sanat Projeleri” konulu seminere katıldılar.

Görsel Sanatlar Zümremiz tarafından organize edilen seminerde, Nele Azevedo, Andy Goldsworthy, Agnes Denes, Mel Chin, Mandy Barker ve Jason deCaires gibi birçok sanatçının atıklardan oluşturdukları eserleriyle, insanoğlunun yaşam kaynağı doğayı vandal bir tavırla yok edişine ayna tutuldu.

Sanatçıların denizlerden çıkan atıklarla ürettikleri eserler, sanatın insanoğluna ders verirken bile kullandığı naif dilin örnekleri gibiydi. Çevre ve sanatı buluşturan semineri ilgiyle izleyen öğrencilerimiz,  çevre kirliliği ile ilgili kurulabilecek tüm klişe cümlelerden çok daha fazlasını edindiler.