10 Kasım 2018
Güzelbahçe Atatürk Sevdasında Buluştu

MEV Koleji Özel Güzelbahçe Okulları olarak bugün Atatürk sevgimizi eş zamanlı gerçekleşen iki törenle ifade ettik. Törenlerden ilki okul bahçesinde düzenlendi. Okulumuz, Güzelbahçe Kaymakamlığı Atatürk’ü Anma Törenini düzenleme görevini de  Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Salonu’nda  gerçekleşen törenle yerine getirdi.

Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Garnizon Komutanı Topçu Albay Feridun İşler, Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Kazım Çam, Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş ile diğer ilçe protokolü, Güzelbahçe ilçe okullarından temsilci öğrenci,  öğretmen ve  halkın katılımıyla gerçekleşen tören öncesinde okulumuzca hazırlanan “Işığının Yolunda” adlı Atatürk resimlerinin, üç boyutlu eserlerin ve Anıtkabir’in temsili maketinin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Sunumu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ayşe Bıçakçı’nın üstlendiği katılımcıların büyük beğeni ve ilgiyle izlediği zaman zaman hüzünlendiği ilçe töreni saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı. Günün anlamıyla ilgili konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş yaptı. “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum.” dedi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri kapsamında Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Atatürk ile Sonsuza Dek” konulu şiir ve kompozisyon yazma yarışması ile “Atatürk ve Çocuk” konulu resim yapma yarışmasında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve hediye çekleri Güzelbahçe Kaymakamı  Hüseyin Kulözü, Garnizon Komutanı Feridun İşler, ve Belediye Başkan Vekili Kazım Çam tarafından takdim edildi.

Ödül alan öğrenciler şöyle sıralandı. Kompozisyon yazma yarışmasında birinciliği Anadolu Lisemizden Zeynep Kalyoncu, ikinciliği Bilgince Kolejinden Berke Çınarlı, üçüncülüğü Fen Lisemizden Irmak Talu aldı. Şiir yazma yarışmasında birinciliği Bilgince Ortaokulundan Tuana Dinçel, ikinciliği Ali Bayırlar Ortaokulundan Deniz Yurdakul, üçüncülüğü Ortaokulumuzdan Alara Urunga kazandı. Resim yapma yarışmasında dereceli eserlerin tamamı İlkokulumuzdan çıktı. Birinciliğe Beril Naz Akkaş, ikinciliğe Hayat Mercan Kızılkan, üçüncülüğe Elif Coşkun’un eserleri değer bulundu.

Törende şiir yazma dalında birinci olan Tuana Dinçel “Doğdu Bir Çift Mavi Göz”; kompozisyon yazma dalında birinci olan Zeynep Kalyoncu  “Biz Her Kasımda Yeniden Doğarız” adlı eserlerini seslendirdiler. Öğrencilerin duygu yüklü eserleri büyük alkış aldı.

İlkokul öğrencilerimize mikrofon uzatılarak onların Atatürk ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ettikleri “Atatürk Kimdir?” temalı video gösteriminde Ata’mıza çocuk kalbinin naifliğiyle dokunduk.

Sıra Drama Öğretmenimiz Aysel Güzel tarafından hazırlanan “Tek Sevdasın Ata’m” adlı sunuma geldiğinde izleyenler Atatürk’ün doğumundan ölümüne kadar geçen sürecin dramatize edildiği gösteride akan göz yaşlarını gizlemediler. Müzik Öğretmeni Oktay Öztürk eşliğinde birbirinden güzel parçaları yorumlayan öğrencilerimiz de güne özel tüm duyguları izleyenlere geçirdiler.

Gösteri sonunda ayakta alkışlanan dramaya müzikleriyle büyük katkı veren öğrencilerimiz; Elif Özlem, Simay İşleyen, Doğa Gökçen, Melike Kalenderoğlu, Azra Pınar, Zeynep Su Hotamışlı, Alpercan Mivcan, Rayan Alswairekh, Mert Seyhan Eğinç ile dramada görevli öğrencilerimiz Irmak Talu, Melisa Özkul, Ece Cin, Simru Birsen, Bilge Önce, Melisa Akgül, Ceki Nahmiyas, Burcu Sarıtaş, Ceylin Ercan, Ayşe Betül Altın, Alphan Berke Umut Akpulat, Yarkın Kayalar, Mustafa Yağız Özer, Yağmur Sözeri, Öykü Naz Bayır, Meriç Can Ançel ve Şahsenem Kulu katılımcıları selamladı.

Güzelbahçe protokolü de öğrencilerimizi uzun uzun alkışladıktan sonra sahneye gelerek 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreninde görev alan tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz ile idarecilerimizi tebrik ettiler.