8 Haziran 2021
FLL Turnuvası Yenilikçi Proje Birincilik Ödülü Ortaokul Lego Heroes Kulübümüzün

Bilim Kahramanları Derneği tarafından Türkiye’de bu yıl 17. si düzenlenen “First Lego Leguage Ulusal Turnuvası”nın 6. yerel turnuva yenilikçi proje dalında Ortaokul Lego Heroes takımımız birinci oldu.

Yenilikçi proje, robot performans ve öz değerler kategorisinde farklı illerden 30 takımın yarıştığı turnuva 29 Mayıs Cumartesi günü çevrim içi olarak gerçekleşti. Her yıl farklı bir temanın seçildiği turnuvanın bu yılki teması ‘Replay’ di.

Öğrencilerimize 21. yüzyıl becerileri ile eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, iletişim, araştırma, problem çözme, karar verme, bilgi teknolojilerini kullanma, girişimcilik gibi becerileri kazandırmayı amaçlayan FIRST LEGO League Challenge Programı, dünyada 98 ülkede uygulanıyor. “Bilim Kahramanları Buluşuyor” adıyla 2004 yılından beri Türkiye’de gerçekleştirilen turnuvaya öğrencilerimiz  Yenilikçi Proje, Robot Performans, Robot Tasarım ve Öz Değerler alanında hazırlandı.

Öğrencilerimiz, proje ile ilgili çalışmalarında özellikle pandemi döneminde kitlelerin önemli sorunu olan hareketsiz yaşam üzerine odaklandı. Hareketsiz yaşamın nedeni, sonuçları ve çözümü ile ilgili bir anket uygulayan takımımız, anket sonuçlarını dikkate alarak ve uzman kişilere de danışarak proje fikirleri arasından uygulanabilir olanını seçtiler.

Öğrencilerimiz yenilikçi proje olarak, “Sporunu Yap Rahatla” sloganıyla “Pedallı Masaj Aleti” tasarladılar.  Projenin animasyonu ile bu projeyi kullanabilecek birçok firmaya sunum yaptılar.   Robot oyunu görevlerini yerine getirmek için robotlarını tasarlayan öğrencilerimiz, 290 robot performans puanı alarak güzel bir başarı elde ettiler.

Öz Değerler kısmında ise öğrencilerimiz, FLL değerleri olan arkadaşça rekabet, kazan-kazan ilkesi ve takım ruhu değerleri kapsamında  “Dünyayı Sevgi Kurtaracak” sloganıyla toplumsal duyarlılığı da önemseyen bir sunum gerçekleştirdiler.

Öğrencilerimize Fen Bilgisi Öğretmenimiz Aslı Eren Otcu ve Bilgisayar Öğretmenimiz Gözde Özbüyük koçluk yaptı. Proje danışmanlığında ise Fen Lisesi mezunlarımızdan Egemen Şahin ve Drama Öğretmenimiz Aysel Güzel destek verdi.

Ortaokul Lego Heroes Takımı Öğrencilerimiz: Yağızali Yıldırım, Çınar Bozkurt, Zeynep Kellevezir, Zeynep Doğa Türe, Nilay Ertuna, Arda Gönen, Mehmet Sabri Öncü, Eda Tiryaki, Zeynep Demirel