24 Mayıs 2021
Engelli Farkındalık Merkezi Tanıtım Sunumu

Anadolu ve Fen Lisesi 9. sınıf öğrencilerimize İngilizce Öğretmenimiz Nevin Can tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesinin engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekmek ve toplumun diğer kesimlerini de bilinçlendirmek için açtığı “Engelli Farkındalık Merkezi”ni tanıtan bir sunum gerçekleştirildi.

Daha önceki yıllarda gerçekleştirilen gezilerle öğrencilerimizin, toplumsal yaşam alanlarımızın dizaynında yeterince dikkate alınmayan bu nedenle evlerine çekilen sosyal hayata karışmada bir çok engelle yüz yüze kalan insanlarımızın yaşadıkları sorunları deneyimleme olanağı bulduğu mekanın tanıtımı bu yıl pandemi koşulları nedeniyle çevrim içi derslerde yapıldı. Yapılan sunum sonrasında öğrencilerimiz, yaşamlarını bir nebze olsun kolaylaştırmak için engelli insanlarımıza nasıl destek olacaklarını ve  nasıl davranacakları konusunda fikirlerini paylaştılar.