24 Ağustos 2016
Eğitime Dışarıdan Bakış

Okulumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi, üç ayrı grup halinde ilkokul sınıf ve branş öğretmenlerimizle etkili öğretmenlik konusunu ele aldılar.  Öğretmenlerin mesleklerini en verimli şekilde gerçekleştirmenin ancak etkili olabilmeyle mümkün  olduğunun altının çizildiği seminerde, öğretmenin etkinliğini etkileyen birçok faktör olduğu belirtildi. Her şeyden önce öğretmenin mesleğini isteyerek ve severek tercih etmiş ve mesleğine gönül vermiş bir insan olması gerektiği,  meslek sevgisinin coşkusuyla, kişilik ve teknik özelliklerini birleştirmiş bir öğretmenin etkili olmamasının mümkün olamayacağı vurgulandı. İki oturum halinde gerçekleşen seminerde öğretmenlerimiz, ideal öğretmenin niteliklerini sıraladılar. Sınıf içi deneyimleriyle ilgili paylaşımda bulundular.