12 Mayıs 2022
Ege Üniversitesi Kitap ve Kağıt Sanatları Müzesi ile İzmir Edebiyat ve Kitap Müzesi Ziyaret Edildi

10 Mayıs 2022 Salı günü 11-C sınıfı öğrencilerimiz, Ege Üniversitesi Kitap ve Kağıt Sanatları Müzesi ile İzmir Edebiyat ve Kitap Müzesini ziyaret ettiler.  Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi tarafından düzenlenen “Kağıdın ve Kitabın Tarihî Seyri” ve “Geçmişten Bugüne İzmir’e Dair Edebiyat Birikimimiz” konulu gezilerde öğrencilerimiz,  Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Münire Toygarlar rehberliğinde kâğıdın tarihine bir yolculuğa çıktılar.  Kağıdın nasıl elde edildiğine dair bilgilendirmeleri okudular.  Dünyaca ünlü yazarların, şairlerin el yazması eserleri ile yine uluslararası çapta tanınan ressamların ve heykeltıraşların kâğıt mamulü eserlerini incelediler. İzmir’de doğup büyümüş ya da bir dönem İzmir’de yaşamış yazarların kısa yaşam öyküleri ile  ışıklı panolarda sergilenen İzmirli şairlerin şiirleri okudular.