18 Kasım 2021
Dünya Felsefe Günü Kutlu Olsun!

Bir toplumun gelişmesi ve daha güçlü hale gelebilmesi için hem bireyi hem de toplumu etkileyen,  hayatı anlatan unsurlardan biri olarak felsefe öne çıkar. Felsefenin en önemli işlevi, insanı dogmalarından arındırabilen bir anahtar olmasıdır. Felsefenin geliştirdiği kuşkuculuk ve eleştirel düşünce, bilimsel düşüncenin, yenilikçi buluşların temelini oluşturmuştur.

Her yıl kasım ayının üçüncü perşembe günü kutlanan “Dünya Felsefe Günü” hem insanlara felsefeyi anımsatıyor hem de zihinlerinde taşıdıkları fikirleri paylaşmalarını teşvik ediyor. Bu kapsamda okulumuz Anadolu ve Fen Lisesi 10. sınıf öğrencileri “Felsefenin Toplumdaki Algısı” konulu röportajlar yaptılar. Bu çalışmalarda hem kendileri felsefenin önemini yakından kavramış oldular hem de toplumda farkındalık yaratmaya çalıştılar.

Dünya Felsefe Günü kutlu olsun!

Öğrencierimizin hazırladığı  “Felsefenin Toplumdaki Algısı” konulu video için tıklayınız.