Matematik Zümremiz tarafından planlanan Prof. Dr. Beno Kuryel’i konuk ettiğimiz “Doğanın Dili Matematik” konulu sunum, 8. ve 9. sınıf öğrencilerimiz tarafından ilgiyle izlediler.
15 Mart Salı günü gerçekleşen sunumuna, matematiğin insanın muhteşem bir ürünü olduğunu ancak yüceltilecek bir bilgi olmadığını belirterek başlayan Kuryel, Matematik bilenlerin daha zeki olduklarına dair genel kanıyı doğru bulmadığını, şiir yazan, bir eser besteleyen ya da attığı serbest vuruşu doksana gönderenin de insan zekasının muhteşem örneklerini sergilediğini anlattı.
Kuryel: “Matematiksiz yaşayamam ama Matematiğe tapmıyorum.”
Matematiksel bilginin temelinin merak olduğunu, başka hiçbir canlının matematiksel kavramlarla ilişkisinin bu denli yoğun olmadığını ve matematiği sistematik bir hale dönüştüremediğine vurgu yapıldı. Matematiği, insanın doğayı anlamak için ürettiği bir dil olarak tanımlayan Prof. Dr. Beno Kuryel, akıcı anlatımıyla “Neden Matematik öğreniriz?” sorusuna öğrencilerimizle birlikte yanıt aradı.
Matematiğin soyutlama ve çok boyutlu düşünme yeteneğini geliştirdiği, tasarım ve benzetim becerileri kazandırdığı, diğer bilgi kaynaklarıyla iletişim kurabilme gücünü arttırdığı üzerinde duruldu. Matematiğin sadece bir dil mi, soyutlama sanatı mı, yoksa bir yöntem mi olduğu sorgulaması yapıldı.
Matematik felsefesinin sorgulandığı ve değerinin masaya yatırıldığı, matematiğin tutku ile yapılması gerektiğinin altının çizildiği sunum sonrasında Kuryel, öğrencilerimizin sorularını yanıtladı. Ortaokul Matematik Zümre Başkanımız Murat Fehmi Özsoy, ilham veren sunumuyla öğrencilerimizin zihninde farklı pencereler açan değerli konuğumuza teşekkür plaketi ve fidan bağış belgesini takdim etti.