27 Ekim 2023
Cumhuriyetin 100. Yılında Dil, Kültür ve Medeniyet Yolunda

Cumhuriyet’imizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı Zümremiz tarafından planlanan “Cumhuriyetin 100. Yılında Dil, Kültür ve Medeniyet Yolunda” konulu söyleşi, 26 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşti.
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şerife Yalçınkaya’nın lise öğrencilerimizle buluştuğu söyleşide, kurtuluş ve kuruluş mücadelemiz boyunca büyük devlet adamı ve devrimci kimliğiyle Ata’mızın önderliğinde kat ettiğimiz muazzam yol örneklerle anlatıldı. Bir yol ki dikenlerle dolu, çetin bir yol. Milletinin azmine ve özgürlük sevdasına inanan, iyi eğitim almış, dünyayı doğru okuyan bir liderin önderliğinde çiçekli bahçelere açılan bu yolda önemli duraklar, Ata’mızın hatıralarına yer verilerek anlatıldı.
Süreci “Batan Osmanlı titaniğinin, Anadolu filikasıyla karaya çıkışıdır yaşadığımız.” cümlesiyle özetleyen Yalçınkaya, Birleşmiş Milletlerin on yedi maddede topladığı sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin bir asır önce milletinin refahı, mutluluğu ve huzuru için Mustafa Kemal tarafından tek tek düşünülüp ilmik ilmik örüldüğünden söz etti. Her hedefe denk düşen; ekonomiden sanata, eğitimden sağlığa, şehircilikten tabiata saygıya, adaletten dünyada barışa hizmet edecek ortaklıklara kadar Ata’mızın planladığı ve kısacık ömründe hayata geçirdiği gelişmelerle ilgili çarpıcı örnekler öğrencilerimizin alkışlarıyla karşılık buldu.
Bilgisine ve öğrencilerimizi kavrayan kuşatan sunumuna doyamadığımız değerli hocamızdan bir buluşma sözü daha alarak sonlandırdığımız sunumda Anadolu ve Fen Lisesi Müdürümüz Tülay Yazgan, 100. yıl etkinliklerimize değer katan Yalçınkaya’ya teşekkür plaketi sundu.