Çanakkale Zaferimizin 107. Yıl Dönümünde Şehitlerimizi Minnetle Andık

Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünü ve şehitlerimizi 18 Mart Cuma günü konferans salonumuzda düzenlediğimiz anlamlı bir törenle andık. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz İbrahim Dündar’ın sunduğu törenimiz, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Tarih Öğretmenimiz Nabi İnanır, “Mustafa Kemal’in yüksek komutanlık yeteneği ve üstün dehası olmasaydı Çanakkale geçilir ve tarih başka türlü yazılırdı. Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Mücadelemizin mimarı büyük önderimizi müjdeleyen savaş olması bakımından çok önemlidir. Milletimizin şanını tarihe kazıdığı bu destansı günde bağımsızlık mücadelesinde canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.” dedi.

Ortaokul 6-B sınıfı öğrencimiz Müge Savran kendisine okul birinciliği ve ilçe üçüncülüğü getiren şiirini okudu. Okulumuzda açılan “Vatan Size Minnettardır” konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında okul ve ilçe derecesi alan öğrencilerimize başarı belgeleri ve hediye çeklerini Okul Koordinatör Müdürümüz Murat Zorluer, Fen lisesi Müdür Yardımcımız Derya Aksakal ve Anadolu Lisesi Müdür Yardımcımız Gürsel Demir takdim etti.

Drama Öğretmenimiz Aysel Güzel’in yönetiminde Türkçe Tiyatro Kulübü öğrencilerimizin sahne aldığı “Gelibolu’nun Ayazı” adlı oratoryo ile Müzik Öğretmenimiz Oktay Öztürk eşliğinde okul orkestramızın seslendirdiği parçalar izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Törenin sonunda “Çanakkale Şehitleri” temalı canlı resim performansı sonucu ortaya çıkan eser, salondan büyük alkış aldı.  Törende emeği bulunan tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilerimiz, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenimizi  hatıra fotoğrafıyla ölümsüzleştirdiler.

“Vatan Sana Minnettardır” konulu yarışmalarda ödül alan öğrencilerimiz:

Fen Lisesi Kompozisyon dalında: Elif Şanlıtürk (F11-A ) okul birincisi, ilçe üçüncüsü, Gülen Kolay (F10-A)  okul ikincisi, Nazlı Kurt (F11-A) okul üçüncüsü

Fen Lisesi Resim dalında : Yağız Şengün okul birincisi

Anadolu Lisesi Kompozisyon dalında:

Çağla Nehir Demirtaş (11-A) okul ve ilçe birincisi, Nehir Çiçekdağ (11-C)  okul ikincisi, Sıla Denli (10-A) ilçe üçüncüsü

Anadolu Lisesi Resim  dalında: Aybars Uyar (11-A) okul birincisi, Asya Deniz Şir (11-A) okul ikincisi , Aleyna Hilal Topçu (11-C) ilçe üçüncüsü

Ortaokul Şiir dalında: Müge Savran (6-B) okul birincisi, ilçe üçüncüsü, Aras Güvenç (6-B) okul ikincisi, Arya Ceren Akgün (5-B) okul üçüncüsü

İlkokul Resim dalında Ezgi Kara (4-C) ilçe birincisi