7 Mart 2022
Bilgili Ol, Bağımlı Olma!

“Bilgili ol, bağımlı olma, kendine yara açma!” sloganıyla hareket eden Psikoloji ve Yeşilay Kulübü öğrencilerimiz, okulumuzun bilimsel işbirliği protokol anlaşması yaptığı Tınaztepe Üniversitesi ile bağlantı kurarak, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Tıp Fakültesi-Ruh sağlığı Hastalıkları Dr. Öğretim Üyesi Ebru Aldemir’i 4 Mart Cuma günü “Bilgili Ol, Bağımlı Olma!” sunumu ile 10. ve 11. sınıf öğrencileri ile buluşturdular. Sunum öncesinde 10. ve 11. sınıf öğrencilerine TBM’nin (Türkiye Bağımlılık ile Mücadele) gönderdiği bağımlılığın zararlarının anlatıldığı broşürleri dağıtan öğrencilerimiz, yara bandı da dağıtarak “Bağımlı olma, kendine yara açma” sloganı ile bir farkındalık çalışması yaptılar.

Bağımlılığın tanımının yapıldığı ve gelişme süreçleri anlatıldığı sunumda madde bağımlılığının insanda yarattığı fiziksel, psikolojik ve zihinsel etkilerden söz eden Aldemir, zararlı alışkanlıklarda arkadaş çevresinin önemini vurgulayarak öğrencilerimize “Bağımlı olacağınız tek şey hayatınız olsun. Size bu alışkanlıkları bir kerecikten bir şey olmaz diyerek öneren kişilerden uzak durun. Hayır demekten korkmayın.” mesajı verdi.