8 Mart 2022
Basılı Yayınlardaki Cinsiyetçi Dile Dikkat Çektiler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların yaşadığı çeşitli sorunlara değinilmesi açısından, kadın hakları hareketinde bir odak noktasıdır.  Her yıl 8 Mart’ta kadına şiddete, kadın cinayetlerine, kadınların toplum içinde yaşadıkları dezavantajlı olaylara, iş yaşamında karşılaştıkları gelir adaletsizliklerine, siyasal ve toplumsal haklar açısından yaşadıkları sorunlara değinilmektedir. Bu etkinlik kapsamında değişimin dilden başladığı düşüncesinden hareketle Anadolu ve Fen Lisesi 9. ve 10. sınıf öğrencilerimiz, “Basılı Yayınlarda Cinsiyetçi Dil: Gazete” etkinliği gerçekleştirdiler. Rastgele seçtikleri yayınlardaki cinsiyetçi dilin hakim olduğu haber ve ilanlardan oluşan okul girişinde panolar hazırladılar. Gönüllülük ilkesiyle çalışan öğrencilerimiz tek tek sınıflara girerek arkadaşlarının da dikkatini bu konu üzerine çekmeyi başardılar. Davranış değişikliği için önce dilde değişimin gerekliliğine dikkat çeken öğrencilerimiz, gelecekte odağına insanı ve insanlık onurunu alan bir dünyada yaşama dileklerini ifade ettiler.