8 Mart 2023
Basılı Yayınlardaki Cinsiyetçi Dile Dikkat Çektiler

Her yıl 8 Mart’ta kadına şiddete, kadın cinayetlerine, kadınların toplum içinde yaşadıkları dezavantajlı olaylara, iş yaşamında karşılaştıkları gelir adaletsizliklerine, siyasal ve toplumsal haklar açısından yaşadıkları sorunlara değinilmektedir. Bu etkinlik kapsamında değişimin dilden başladığı düşüncesinden hareketle Anadolu ve Fen Lisesi Psikoloji Kulübü öğrencilerimiz, “Basılı Yayınlarda Cinsiyetçi Dil: Gazete” etkinliği gerçekleştirdiler. Rastgele seçtikleri yayınlardaki cinsiyetçi dilin hakim olduğu haber ve ilanlardan oluşan okul girişinde panolar hazırladılar. Öğrencilerimiz tek tek sınıflara girerek arkadaşlarının da dikkatini bu konu üzerine çektiler. Davranış değişikliği için önce dilde değişimin gerekliliğine dikkat çeken öğrencilerimiz, gelecekte odağına cinsiyeti değil, insanı ve insanlık onurunu alan bir dünyada yaşama dileklerini ifade ettiler.