4 Mart 2024
Bağımlılıkla Mücadele

Ülkemizde her yıl 01-07 Mart tarihleri arası Yeşilay Haftası olarak kutlanıyor. Alkol, sigara, uyuşturucu madde, kumar ve yakın tarihte teknoloji bağımlılığı Yeşilay’ın mücadele alanına dahil oldu. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümümüzün koordinesinde psikoloji kulübü öğrencilerimiz tarafından 1 Mart 2024 Cuma günü 9. sınıflarımıza rehberlik saatlerinde “Teknoloji Bağımlılığı ile Mücadele”; 10. sınıflarımıza “Madde Bağımlılığı ile Mücadele” konulu sunumlar verildi.  Psikoloji kulübü öğrencilerimiz hazırladıkları etkileyici sunumlarla öğrencilerimizin dikkatini konunun önemine çekti. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Koordinatörümüz Nazan Eryürek, aynı gün okulumuz konferans salonunda  11. sınıf öğrencilerimize verdiği “Bağımlılık ile Mücadele” konulu sunumuyla konunun hassasiyetini vurguladı.  Bağımlılıktan en iyi  korunma yolunun “hiç başlamamak” olduğu konusunda öğrencilerimizin farkındalığını arttırdı.