19 Kasım 2018
Atatürk’e “Veda” Edilmez, Olsa Olsa Her Gün Yeniden “Merhaba” Denir

Okulumuz Türkçe Zümresi tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında planlanan tiyatro sanatçısı Utku Erişik’in yazıp oynadığı  “Veda Değil, Merhaba” adlı tek kişilik oyun 7 ve 8. sınıflarımız tarafından büyük bir beğeniyle ve ilgiyle izlendi.

Günden güne söyledikleri ve yaptıkları daha iyi anlaşılan, anlaşıldıkça özlemi artan, ulusal duruşu ile evrensel öğretileri yakalama başarısını gösteren, emperyalizm kıskacı altındaki tüm uluslara kurtuluş reçetesini sunmaya devam eden, kısacası takvimler 10 Kasım 1938’de “öldüğünü” söylese de, bir ulusun yüreğinde ölümsüzlüğü yakalayan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sanatla selamlayan bu oyun, izleyen herkese Mustafa Kemal Atatürk’e “veda” edemeyeceğimizi, yeni bir güne başladığımız her sabah O’na “Merhaba!” diyebileceğimizi gösterdi.

Oyun, bize hem dünya hem Türkiye tarihinde iz bırakmış değerli isimleri hatırlattı, bizi uyardı ve düşündürdü. Ama her şeyden önce bize umut verdi. Bize, değerli isimlerin aramızdan ayrılmasını veda olarak değil, onları fikirleriyle yaşatmaya devam etmemiz gerekliliğini bir kez daha anımsattı. Anlattığı öykülerde anti-emperyalizmi insanlığın ortak çabası olarak vurgulayan Utku Erişik, aynı zamanda millî değerlerimize sahip çıkmanın ne denli önemli olduğunun altını çizdi.

Oyun sonrasında 8. sınıflar Müdür Yardımcısı Belgin Şanlıtürk ve Türkçe Zümre Başkanı Gülfer Tataroğlu sanatçıya çiçek ve teşekkür belgesini verirken, Ata’mızı ve onun temsil ettiği tüm değerleri sanatla harmanlayarak öğrencilerimize sunmasından dolayı Erişik’e teşekkürlerini ilettiler.