29 Kasım 2019
Anadolu ve Fen Lisesi 10. Sınıflarımız Uzay Kampı’ndaydı

Matematik Zümresinin 26-27 Kasım 2019  tarihinde düzenlediği Uzay Kampı gezisine Anadolu ve Fen Lisesi 10. sınıf öğrencilerimiz katıldılar. Tur sırasında öğrencilerimiz, eğitim merkezinde bulunan ve astronotların eğitiminde kulanılmak üzere tasarlanmış simülatörler hakkında bilgiler alırken Newton’un Üçüncü Hareket Yasası’nın anlamını, Ay ve Dünya arasındaki çekim kuvvetleri farkını, astronotların düşük yer çekiminde nasıl çalıştıklarını, uzayda egzersiz yapmanın önemini kavradılar. Astronotların neden uzay giysisi giymesi gerektiği ve  uzayda topraksız ortamda nasıl bitki yetiştirildiği konularında bilgi aldılar. Uzay mekiklerini koruyan ısı koruma sistemini  ve bu sistemi oluşturan parçaları tanıdılar. Uzay Taşıma Sisteminin parçası olan Uzay Mekiği ve Yer Kontrol Merkezinde bulunarak fırlatma ve iniş aşamalarını öğrendiler. Eğitimciler tarafından gösteri şeklinde sunulan  ilginç bilimsel deneylerle fen bilimlerinin temellerini daha iyi anlama şansına sahip oldular.