28 Mayıs 2021
“Alternatif Sonlar” eTwinning Projemizde Mutlu Son

2021 yılı ocak ayından itibaren on üç 3. sınıf öğrencimizin katılımıyla uygulanan disiplinler arası yaratıcı okuma projesi olan “Alternatif Sonlar” eTwinning projemiz başarıyla sonuçlandı. Öğrencilerimiz, çevrim içi düzenlenen sertifika töreninde belgelerini aldılar.

Proje kapsamında öğrencilerimiz ocak ayından itibaren her hafta Proje Kurucu Üyesi Sınıf Öğretmenimiz Özlem Sever ve Ülkü Güneş’in rehberliğinde çevrim içi bir araya gelerek yeni bilgi ve beceriler kazandılar.

Türkiye’nin farklı illerinden on okulun katılımıyla gerçekleşen proje Ünlü Yazar Frank Tashlin’in “Ayı Olmayan Ayı” kitabı üzerinden gerçekleşti. Öğrencilerimiz bu proje kapsamında Web2.0 araçlarının etkin kullanmanın yanı sıra olayları farklı bakış açılarına göre değerlendirmeyi, sadece okul arkadaşlarıyla değil, farklı okullardan yaşıtlarıyla işbirliği yapmayı, duygu, düşünce ve tasarımlarını doğru ve etkili bir şekilde ifade etme becerilerini geliştirdiler.

Projenin son ayında öğrencilerimiz, daha önce padlet web 2.0 aracında oluşturdukları ayılarla ilgili haberleri, filiphtml5 web 2.0 aracını kullanarak e-dergi oluşturdular. Projenin tüm katılımcı öğrencileri ile ortak bir hikaye yazdılar. P4C tekniği ile oluşturulan sorulara verdikleri yanıtları coggle.it web 2.0 aracı kullanarak zihin haritası oluşturarak bunu e-kitaba dönüştürdüler. Projemizdeki tüm öğrencilerimiz ile ortak ürün olarak akrostiş çalışmaları yaptılar. Projemizdeki tüm öğrenciler ile ortak ürün olarak canva web 2.0 aracı ile 2021 takvimi oluşturdular. Aynı araçlarla mozaik çalışması oluşturdular.

“Alternatif Sonlar” kitabını okuduktan sonra “Siz olsaydınız hikâyenin sonunu nasıl yazardınız?” sorusuna yanıt olarak farklı alternatif sonlar çıkardılar. Oluşturulan alternatif sonları wakelet web 2.0 aracında bir araya getirdiler. Projeyle ilgili okul yönetimi, veli ve öğrencilerin katılacağı anket çalışmaları hazırladılar.

Yaratıcılıklarını kullanarak kendini ifade edebilen, sürekli düşünen, soran, sorgulayan öğrenciler yetiştirme hedefimizle örtüşen disiplinler arası bağlantı kurarak öğrenci katılımına odaklanan eTwinning üzerinden hazırlanan “Alternatif Sonlar” projesinde görev alan öğrencilerimizi ve onlara rehberlik yapan öğretmenlerimizi kutluyoruz.

eTwinning Projesi Katılımcı Öğrencileri:

Elif Şenpınar (3-A), Ece Alaşehirli (3-A), Damla Aydın (3-B), Birce Doğan (3-B), Ali Ege Bozkurt (3-C), Batuhan Bozkurt (3-C), Bade Kıran (3-D), Melisa Erpınar (3-D), Zeynep Naz Üşenti (3-E), Çınar Deniz Eryılmaz (3-E), Çınar Deniz Eryılmaz (3-E), Ada Kabakçı (3-F), Su Mira (3-F)