3 Aralık 2021
Haberler
Akademik Başarı ve Motivasyonda Ebeveynin Rolü

Akademik Başarı ve Motivasyonda Ebeveynin Rolü

Rehberlik Birimimiz tarafından planlanan “Akademik Başarı ve Motivasyonda Ebeveynin Rolü”  konulu seminer, 2 Aralık 2021 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Çocuk Psikiyatristi Prof. Dr. Neslihan İnal’ın konuşmacı olduğu çevrim içi seminerde, sınava hazırlık sürecinde öğrencilerin motivasyon kaynaklarının neler olduğu ve bu motivasyonu arttırmak için anne babaların neler yapabileceği üzerinde duruldu.

Seminere ortaokul 7, 8. sınıf velilerimiz ile Anadolu ve Fen Lisesi velilerimiz katıldı. Kendini tanıma dönemindeki gencin veli rehberliğine her zaman ihtiyacı olduğunu belirten İnal, akademik süreçlerde öğrencinin neyi nasıl yapacağını belirlerken “Artık büyüdün ne yapman gerektiğini biliyorsun.” gibi bir yaklaşım yerine  irade kontrolü açısından henüz tam gelişmeyen genç için sınırları birlikte çizmenin daha yapıcı ve yol gösterici olacağını vurguladı.

Seminerde genç ve aile arasındaki yapıcı ve destekleyici iletişimin öneminin altı çizildi. Ebeveynlerin neyi nasıl söylediğinin etkili olduğu, gencin zorlandığı noktaları fark ettiklerinde, bu sorunun altında hangi ihtiyacın yattığını anlamanın değeri anlatıldı. Yapıcı iletişimin temelinde bu anlayışın yattığı üzerinde duruldu. Seminer sonunda İnal, velilerimizden gelen soruları yanıtladı.

 

 



Etiketler