10 Ocak 2022
9. Sınıf Öğrencilerimize “Mutlu Bakış” Semineri Verildi

İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan “MutluLook (Mutlu Bakış)” projesi kapsamında 7 Ocak 2021 tarihinde Anadolu ve Fen Lisesi 9. sınıf öğrencilerimize seminer verildi.

Seminerde Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği görevlilerinden Cankat Yalçın, öğrencilerimize ‘Doğru bilgi’, ‘Gerçek arkadaş’, ‘Güçlü iletişim’, ‘Ön yargılardan arınma’, ‘Kendini tanıma’ ve ‘Yaşam hedefi belirleme’ konularında bilgiler aktardı. Öğrencilerin hayata mutlu bakabilmeleri, kendilerini suç ve suçlulardan koruyabilmeleri için neler yapmaları gerektiği anlatıldı.

Seminerde suç odaklarının yalan haber ve propagandalarla sahte arkadaşlık, hemşehrilik ilişkileriyle insanlara yaklaşmaya çalıştıklarına dikkat çekilerek, sağlıksız iletişim ortamları oluşturarak toplumu ön yargılarla ayrıştırmaya çalışıldığı vurgulandı.  Öğrencilerimize sözde değil özde arkadaşlıklar kurmalarının hayati önemi olduğunun altı çizildi. Öğrencilerimizin katıldığı grup oyunlarıyla farkındalık yaratıldı.