13 Mayıs 2024
7. Sınıflarımız Kurtuluş Savaşımızı Müjdeleyen Coğrafyadaydı

7. sınıf öğrencimiz, 9-10 Mayıs 2024 tarihlerinde tarihin akışını değiştiren zaferin yaşandığı “Çanakkale”deydiler.

7-8. Sınıflar Müdür Yardımcısı Belgin Şanlıtürk, Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Mine Aygül, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Erhan Güntürkün, Görsel Sanatlar Öğretmeni Anıl Akkuş ve Beden Eğitimi Öğretmeni Adem Salıcı eşliğinde Çanakkale’de tarihin izini sürdüler. Truva Antik Kenti ve Müzesi, Çimenlik Kalesi ve Denizcilik Müzesi, Aynalı Çarşı ve Şehitlikler gezi durakları arasındaydı.

Çanakkale Zaferi’ne yön veren, isimleri bilinmeyen gizli kahramanların gösterdiği özveri, başarı ve zorlu mücadeleyi öğretmenlerinden ve gezi rehberlerinden bir kez daha dinleyen öğrencilerimiz, kurtuluş mücadelemizin önderi Ata’mızı tarih sahnesine çıkaran bu zaferin ne denli önemli olduğunu kavradılar.