8 Mart 2021
7. Sınıf Velilerimize LGS’deki Yol Haritamız Anlatıldı

Ortaokul 7. sınıf velilerimize Müdür Yardımcımız Belgin Şanlıtürk ve Rehber Öğretmenimiz Cansu Baran tarafından “LGS’ye Hazırlık Yol Haritamız” konulu çevrim içi seminer verildi. 7 Mart Pazar günü düzenlenen seminerde önümüzdeki yıl LGS’ye girecek öğrencilerimizi bu sürece hazırlarken okul olarak zümreler bazında yaptığımız akademik, eğitimsel ve rehberlik çalışmalarına değinildi.

Türkçe, Fen Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler ve İngilizce branşlarında ilgili zümre başkanlarımızın da katılarak akademik olarak yaptıkları çalışmalar ve aldıkları önlemler hakkında bilgi paylaşımında bulunduğu seminerde 8. sınıflarımızda uygulanan Eğitim Destek Programının öğrencilerimize sağlayacağı avantajlara değinildi.

Önümüzdeki yıl çocuklarımızı ve anne babaları bekleyen liselere giriş sistemi hakkında  giriş düzeyinde bilgi verildi.  Sınav sürecinde rehberlik hizmetleri olarak motivasyon, sınav kaygısı ve ihtiyaç duyulabilecek pek çok konu başlığında çocuklarımızı ve anne babaları destekleyecek bir dizi seminer programına yer verileceği de hatırlatıldı.

Hayatlarındaki önemli döngülerden bir olan ergenliği, pandemi döneminde evde yaşayan çocuklarımızın dolayısıyla anne babaların olası kaygılarını gidermek amacıyla her zaman iletişimde olmanın gereğine işaret edildi.  Çocuklarımızın bu dönemi sağlıklı bir şekilde geçirebilmelerinde idareci, öğretmen ve veli işbirliğinin öneminin altı çizildi. Seminer sonunda velilerimizin soruları yanıtlandı.