5. Sınıf Öğrencilerimiz ve Velilerimizin Oryantasyon Çalışmaları Başladı | MEV Koleji Özel Güzelbahçe Okulları - Eğitimin Geleceği, Geleceğin Eğitimi

5 Eylül 2019
Haberler
5. Sınıf Öğrencilerimiz ve Velilerimizin Oryantasyon Çalışmaları Başladı

5. Sınıf Öğrencilerimiz ve Velilerimizin Oryantasyon Çalışmaları Başladı

5. sınıf öğrencilerimizin okula uyumunu kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirilen  5-6 Eylül 2019 tarihlerini kapsayacak uyum  programı, 5 Eylül Perşembe günü okul konferans salonumuzda düzenlenen törenle başladı. Türkçe Öğretmenimiz Melis Çerçi’nin sunduğu program saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı.  Okul Koordinatör Müdürü Murat Zorluer, yeni eğitim öğretim yılına hazırlık anlamına gelen sürecin öğrencilerimiz için yararlı olduğunu belirterek “Okulumuz  öğrencilerimizin bireysel ilgi ve yeteneklerini göz önünde tutarak her bireyin sahip olduğu potansiyeli en üst seviyeye çıkartmayı misyon edinmiştir. Büyük Önderimiz ve Başöğretmenimiz Atatürk’ün çizdiği yolda Cumhuriyet ilkelerine bağlı laik ve demokratik öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Bu yoldan asla vazgeçmeyecektir.” dedi.  6. sınıf öğrencilerimizden Naz Önkol, hoş geldiniz konuşması yaptı. Öğrencilerimiz sınıf öğretmenleri eşliğinde sınıflarına indi.  Velilerimiz de ortaokula uyum sürecinde 5-6. sınıflar Müdür Yardımcısı Belgin Şanlıtürk’ten idari bilgilendirme aldılar. Şanlıtürk velilerimize 5. sınıflarımızın ders programları, seçmeli dersleri,  okula devam devamsızlık durumları, eğitme destek programı, danışman öğretmenlik sistemi, veli öğretmen görüşmeleri hakkında bilgi verdi. Velilerimizin sorularını yanıtladı.

Toplantının son konuşmacısı “Ortaokulda Veli Olmak” konulu sunumuyla 5-6. Sınıflar Rehberlik Öğretmeni Azize Yıldızhan’dı.  Ortaokul öğrencisinin velisi olmak ile ilkokul öğrencisinin velisi olmak arasında bazı farklılıklar olduğunu belirterek ortaokulda öğretmenin kontrolü ve koruyuculuğunun ilkokula göre daha az olduğunu belirtti. İkinci bir doğum olarak tanımlanan ergenlik dönemine giren bu yaş dönemi çocuklarda kontrol ve koruyuculuğun  ölçüsünün çok önemli olduğunun altını çizdi

Öğrencilerimizin ergenliğe de giriş yaptıkları bu süreçte anne baba etkisinden çok akran etkisinin risk alma davranışının ve ödüle duyarlılığın oldukça belirgin olarak arttığını ifade etti. Bu dönemin belirtileri ve tepkileri hakkında okul yaşantısından örnekler verdi.  Hazzın ön planda tutulduğu bu dönemde beynin duyguları kontrol eden limbik sisteminin daha aktif olduğunu, mantığın ise duygudan sonra geldiğini belirtti.

Yıldızhan, “Anne baba olarak çocuğunuzun duygusal ihtiyaçlarını anlayarak, onun yaşamına dahil olarak sıcak, ilgili, tutarlı ve kurallı bir tavır sergileyerek bu dönemi daha az sıkıntıyla atlatabilirsiniz.” dedi.

Rehberlik servisi olarak yıl içinde öğrencilere verimli ders çalışma, farklılıklara saygı, bilgisayar ve internet doğru kullanımı, akran baskısı, arkadaşlık ilişkileri ve iletişim, doğru reddetme davranışı gibi konularda bilgi aktarımında bulunacaklarını belirtti.

Bu süreçte öğrencilerimiz sınıflarını, şube rehber öğretmenlerini, rehberlik öğretmenlerini, danışman öğretmenlerini, branş öğretmenlerini ve okulumuzun farklı birimlerini tanıyacak.

 

 



Etiketler