22 Ocak 2024
1st Grades ‘Play & Learn English Week’

1. sınıflarımız birinci dönemin son haftasında Play & Learn English Week’ kapsamında oyun oynayarak yeni bilgiler öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar. Global English derslerinde  farklı içeriklerden oluşan aktivitelere dahil olan öğrencilerimiz, ilk olarak tüm dünyada kutlanan ‘Kid Inventors Day’ (Küçük Mucitler Günü) kapsamında  günümüzde çokça kullandığımız ve tükettiğimiz icatları ufak yaşta bulan mucitleri ve icatlarını ilgili görseller ve videolar üzerinden izlediler.

Günümüzde başka çocukların icatlarını görüp fikir edindikten sonra ‘My Invention Design’ projesini gerçekleştirip kendi icatlarında kullandıkları materyali ve icatlarının amacını da resmedip birbirlerine sundular. Son olarak, ‘Access Mars: NASA’s Curiosity Roger’ etkinliğini gerçekleştiren öğrencilerimiz, NASA’nın kızıl gezegen Mars’a veri toplamak için gönderdiği robot Curiosity’nin dünyaya gönderdiği fotoğraflardan oluşturulan 360 derecelik sanal tur ile Mars gezegeni hakkında bilgi edindiler.

Motor-kas becerilerinin gelişimi ve yaratıcılıkları için oyun hamurlarından kılavuz bir video ile ‘Mars ve Dünya’ modellemeleri yaptılar. Etkinlikler süresince meraklı ve heyecanlı olan öğrencilerimiz, klasikleşmiş alıştırmaların dışında dünya genelinde gündem olan konuları belirli İngilizce anahtar kelimler ile birleştirdiler. Oyunla öğrenmeyi harmanladıkları verimli bir haftayı tamamladılar.