8 Aralık 2023
11 ve 12. Sınıf Öğrencilerimiz DEÜ ve İzmir Tınaztepe Üniversitelerini Ziyaret Etti

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından planlanan üniversiteleri tanıma etkinlikleri kapsamında 11 ve 12. sınıf öğrencilerimiz, 7 Aralık 2023 tarihinde bölgesinde sağlık alanında hizmet veren tematik bir üniversite niteliğine sahip tek üniversite olan İzmir Tınaztepe Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerini ziyaret ettiler.

Üniversitenin Dekanı Prof Dr. Esra Özer’in yaptığı ” Hekim Olmak” konulu sunuma katılan öğrencilerimiz, Diş Hekimliği atölyelerini ziyaret ederek diş hekimliği eğitimi ile ilgili bilgiyi okulumuz mezunu öğrencilerden dinlediler. Bu yıl üniversite eğitimlerine başlayan Nazlı Kurt, Sıla Kale ve Büşra Ok, Diş Hekimliğinde öğrenci olmanın güzellikleri ve zorluklarından söz ettiler.

Öğleden sonra DEÜ Tıp Fakültesini de ziyaret eden öğrencilerimiz, hekim olmanın gerektirdiği karakter özellikleri, disiplin anlayışı ve mesleki becerilerin neler olduğunu konusunda bilgilendiler. DEÜ nin kampüs olanaklarının da anlatıldığı sunumu öğrencilerimiz ilgi ile dinlediler.