“11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü”nde Kalıplara Sığmayan Türk Bilim Kadınlarını Andılar | MEV Koleji Özel Güzelbahçe Okulları - Eğitimin Geleceği, Geleceğin Eğitimi

12 Şubat 2022
Haberler
“11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü”nde Kalıplara Sığmayan Türk Bilim Kadınlarını Andılar

“11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü”nde Kalıplara Sığmayan Türk Bilim Kadınlarını Andılar

Kadınlarımızın ve her yaş grubundaki kız çocuklarımızın bilim, teknoloji, girişimcilik alanlarına katılımının desteklenmesi ve onlara eşit hak ve fırsatlar sağlanması konusunda farkındalığı arttırmayı amaçlayan “11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadınlar ve Kız Çocukları Günü” nde Fen Lisesi öğrencilerimiz anlamlı bir çalışmaya imza attı.

Fransız bir illüstratör ve çizgi roman tasarımcısı  Pénélope Bagieu’nun “Dünyayı Sallayan Brazen – Asi Hanımlar” adlı çizgi romanından esinlenen “Women in Science – The Comic Book” adlı eTwinning projesine Fen Lisesi öğrencilerimizin yanı sıra  Hırvatistan, Fransa, Ermenistan, Polonya’dan gençler katıldı. Proje kapsamında öğrencilerimizin eserleri kalıplara sığmayan bilim kadınlarını anlatan uluslararası bir çizgi romanda yer aldı.

Ünlü bilim kadınlarının başarı öykülerini konu alan uluslararası ve katılımcı bir çizgi roman oluşturmayı amaçlayan projede, öğrencilerimiz de Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kadın tıp doktoru ve tıp eğitimi veren ilk kadını Safiye Ali ile 2020 yılında ABD Ulusal Bilimler Akademisi’ne seçilen  bu unvanı elde eden ilk Türk kadını İvet Bahar’ı konu aldılar. Öğrencilerimiz, projelerini olanaklar sunulduğunda  başarının kaçınılmaz olduğunun somut kanıtı değerli bilim kadınlarımızı anmak ve geleceğin Türk kadınlarına ışık olması temennisiyle gerçekleştirdiler.

Fizik Öğretmenimiz Gülçin Kutluk ve Kimya Öğretmenimiz Berna Uğur’un koordinasyonunda bu çalışmada yer alan öğrencilerimiz bilim dünyasına katkı sağlayan tüm bilim kadınlarını saygıyla andıklarını ifade ettiler.

 



Etiketler