Anadolu ve Fen Lisesi Psikolojik Danışmanlarımız Nazan Eryürek ve Özlem Kurt, 11. sınıflarımızla çevrim içi buluşarak “11. Sınıflara 11 Taktik” isimli sunumlarını paylaştılar. Öğretmenlerimiz, Montaigne’nin “Bir amaca bağlanmayan ruh, yolunu kaybeder. Çünkü her yerde olmak hiçbir yerde olmamaktır” sözünden yola çıkarak öğrencilerimizle üniversiteye yönelik hedeflerle ilgili paylaşımda bulundular.
Öğrencilerin üniversite hedeflerinin neler olduğu üzerine küçük bir sohbetle başlayan paylaşımlar hafta içine yayılan bir takvim izleyerek ve her şube için özel olarak planlandı.
YKS sürecinde 11. sınıfın önemi üzerinde duruldu. Öğrencilerimize altın değerinde 11 tavsiyede bulunan öğretmenlerimiz, her bir madde özelinde öğrencilerimize neleri tam olarak yapabildikleri nerelerde daha çok çabalamaları gerektiğini de düşündürdü.
11 altın tavsiye şöyle sıralanıyor:
1-Biyolojik Ritim Önemli
Beynimizi öğrenmeye hazırlayan uykuyu asla yok saymayın. Sekiz saatlik uykunuzu alın ki çevrim içi derslerden sonra hedefleriniz için yaptığınız çalışma programınızı hakkıyla gerçekleştirebilin.
2-Çevrim içi Derslerden En Büyük Verimi Almaya Çabalayın
Çevrim içi derslerinizi aksatmayın. Öğretmenleriniz çevrim derslerden en fazla verimi almanız için özel hazırlıklarla derse giriyor. Derse aktif katılım gösterin, dikkatinizi güçlü tutmak için mutlaka not alarak dinleyin.
3-Plan Hazırlama Kültürünüz Olsun
11. sınıf öğrencisi olarak artık amatör değil, profesyonel bir öğrenci olarak kendinize bir çalışma planı hazırlayın. Plan yapma konusunda sizlere destek olmaya hazırız. Yüz yüze eğitimde olduğu gibi bizlerden randevu alarak çevrim içi olarak birebir sizlerle görüşerek bir plan hazırlamanıza yardımcı olmaya rehberlik servisi olarak hazırız.
4- 11. Sınıfı Önceleyin
9 ve 10. sınıflarda gördüğünüz dersleri 12. sınıf müfredatında tekrarlama olasılığınız var. bu dönemde 9 ve 10. sınıf eksiklerinizi gidermek için çaba harcayabilirsiniz ancak bu çabayı 11. sınıf konularını es geçerek yapmayın. Çünkü bu yıl öğrendikleriniz AYT’nin önemli bir kısmını oluşturuyor. Bu yılki kayıplarınızı telafi etmek için zamanınız olmayabilir.
5- İki Ders Seçip Odaklanın
İki ders seçerek o derslerdeki eksik olduğunuzu düşündüğünüz konular üzerine yoğunlaşın.
6-TYT İçin Yatırım Yapın
TYT hazırlıklarınızı da belirlediğiniz konularda daha çok soru çözerek gerçekleştirin. Soru çözme aynı zamanda tekrar yapmanızı da sağlamış olacaktır.
7-Doğru Kaynaklar Seçin
Okulumuzun size önerdiği kaynakların yanı sıra video anlatımlı dersler ve arkadaşlarınızın kullanıp yararlandığı kaynakları da takip edin. Bu konu ile ilgili paylaşımlarda bulunmaktan çekinmeyin.
8-Sürekliliğiniz Olsun
İştahla başlayan çalışma programlarının süreklilik göstermesi sizi başarıya götüren önemli etkenlerden biri. Heyecanı kaybetmeden çalışmalarınızı sürdürün.
9-Her Dersten En Az 1 Soru Bankası Edinin
En az bir dememizin önemli bir nedeni var. Birden fazla soru bankanınız varsa birini bitirmeden diğerine geçmeyin. Çünkü genellikle üç soru bankası varsa üçünün de ilk konularının testleri çözülüp diğerleri çözülemeden kalıyor. Zorluk derecesi artarak giden soru bankası kitaplarınızın son sayfasını görmeden diğer soru bankalarına geçmeyin.
10-Okuma Planı Yapın
Hem kendinizi rahatlatmak için hem de okuma hızınızı arttırmak için mutlaka ders kitaplarınızın dışına çıkarak sevdiğiniz konularda kitaplar okuyun. Yeni nesil sorular bilginizin yanı sıra sizin okuma ve anlama hızınızı da ölçüyor.
11-Ayda En Az İki Tane TYT Denemesi Çözün
Sınav anı provası gibi düşünerek ayda en az iki TYT denemesi çözün. Zamanı nasıl kullandığınızı görmenizi sağlayacak bu denemeler eksiklerinizi bulup tamamlamak adına size önemli fırsatlar sunacaktır.