7 Mayıs 2022
10. Sınıf Öğrencilerimiz, Ege Ormancılık Araştırma Enstitüsünü Ziyaret Ettiler

Anadolu ve Fen Lisesi 10. öğrencilerimiz, sosyal bilimler zümremizin planladığı Urla yakın çevre gezisi kapsamında 25 Nisan 2022 Pazartesi günü Ege Ormancılık Araştırma Enstitüsünü ziyaret ettiler. Burada Ege Ormancılık Araştırma Enstitüsü uzmanlarından Orman Yüksek Mühendisi  Dr. Mustafa Batur, ormanlarımız hakkında genel bilgiler verdi. Uzman Biyolog Dr. H. Handan Öner, ekosistem ve ekoloji, Orman Yüksek Mühendisi Dr. Fazıl Selek ise orman ekosistemlerinde zararlı böcekler konularında bilgilendirme yaptı.

Çevre Yüksek Mühendisi Arzu Yücel ise sunumunda sürdürülebilir çevre için yeniden kullanım ve geri dönüşüme yönelmenin önemine vurgu yaptı. Öğrencilerimiz yapılan sunumları ve bilgilendirmeleri heyecanla takip ettiler. Kahoot uygulaması yardımıyla orman, ekosistem gibi konulardaki ön bilgilerini sınadılar. Daha sonra Enstitü çevresinde belirlenen yürüyüş güzergâhında Akdeniz ekosistemine ait türler hakkında bilgiler verilerek arazi gezisi yapıldı. Anadolu 10-A, 10-B ve 10-C sınıflarından 55 kişilik sabah grubuna Coğrafya Öğretmenimiz Ebru Paykoç ile Felsefe Öğretmenimiz Pınar Yılmaz, Anadolu 10-D sınıfı ile Fen Lisesi F10-A ve F10-B sınıflarından oluşan 42 kişilik öğle grubuna ise Tarih Öğretmenimiz Nabi İnanır ile Felsefe Öğretmenimiz Pınar Yılmaz rehberlik etti. Öğrencilerimiz bu gezi ile yaşadıkları kenti daha yakından tanıdı. Yakın çevrelerindeki tarihi ve kültür değerlerle ilgili farkındalıklarını geliştirdiler.