28 Aralık 2020
1. Sınıf Öğrencilerimiz Hayal Ettikleri Kahramanlara Dönüştüler

Pablo Picasso’nun “Hayal edebildiğiniz her şey gerçektir.” sözünden ilham alan 1. sınıf İngilizce öğretmenlerimiz, öğrencilerine eğlenceli bir etkinlik düzenledi. Öğrencilerimiz hayal güçlerini kullanarak kendi aksesuarlarını tasarladılar ve bir günlüğüne de olsa hayal ettikleri kahramanlara dönüştüler. İngilizce dersinde “Party Clothes” konusunu işleyen 1. sınıf öğrencilerimiz 24 Aralık Perşembe günü çevrim içi derslerde ekran karşısına en sevdikleri karakterlerin kostümleri ile çıktılar.

Velilerimize İngilizce öğretmenlerimiz aracılığı ile öğrencilerimize özel tasarlanmış etkinlik davetiyemiz günün ruhuna bürünmeleri için yollandı. Bir sürü güzel prenses, peri ve şahane kostümlü öğrencilerimizin yanı sıra birbirinden sevimli kovboy, korsan, Batman ve Spiderman’in evlerine konuk olan öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin “I am wearing a…” kalıbı ile kostümlerini ve tasarladıkları aksesuarları sınıf arkadaşlarına tanıtımını gurur ve mutlulukla izlediler.

Öğrencilerimizin enerji ve motivasyonlarına büyük önem veren öğretmenlerimiz, İngilizce dilini öğrencilerimizin sevdiği karakterler ile birleştirerek hem dili işlevsel hale getirdiler hem de öğrencilerimizi rutinin dışına bir nebze de olsa çıkararak yüzlerini güldürdüler.

Dil öğreniminin en önemli kademelerinden biri olan 1. sınıf gerek kelime haznesi gelişimi gerek telaffuz öğrenimi açısından oldukça büyük önem taşımakta. Her fırsatta öğrencilerimizin İngilizce konuşması için sınıf içi interaktif etkinlik düzenleyen İngilizce öğretmenlerimiz Cambridge programı öğrenci özellikleri doğrultusunda; özgüvenli, sorumluluk sahibi, öğrenmeyi yansıtan, yenilikçi ve aktif öğrenciler yetiştirmeyi ve onları 2. sınıfa donanımlı bir şekilde hazırlamayı hedefliyorlar.